Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

LIGNA 2019 – Lamello verbindt de hele sector

Onze CNC partners praten over nieuwe producten en de integratie van Lamello assemblage oplossingen.
CNC Partner

De naam Lamello staat synoniem voor verbindingsoplossingen. Dat bleek maar weer eens op de LIGNA-beurs van dit jaar. Op de stand van Lamello werden tal van producten gepresenteerd, van producten voor het snel en eenvoudig bevestigen van werkbladen tot verbindingsoplossingen voor de meubelbouw en diverse handmachines. Ook op de stands van onze CNC-partners waren de innovatieve verbindingsoplossingen van Lamello alomtegenwoordig. Op LIGNA hebben we met een aantal van u van gedachten kunnen wisselen en u gevraagd naar uw ervaringen met Lamello:

 

 

HOMAG

HOMAG

Vera Katharina Zimmermann
Manager productmanagement
CNC-bewerking

"We zijn blij dat we op LIGNA dit jaar met de CENTATEQ N-600 een CNC-bewerkingscentrum konden laten zien waarmee Cabineo-verbinders automatisch en zonder menselijke tussenkomst kunnen worden ingeperst. Daarmee zijn we de eersten die een in serie vervaardigd aggregaat voor het automatisch plaatsen van verbinders op nesting machines aanbieden. Met het aggregaat van Benz, de MULTI V3 CABINEO, wordt de 3-voudige boring in één bewerking gefreesd en volledig automatisch door de CNC-machine in de montageplaat ingeperst. Het transport van de afgewerkte onderdelen aan de uitvoerzijde wordt verzorgd door een robot.

Het productieproces is voor onze klanten het allerbelangrijkst. Met de nieuwe CENTATEQ N-600 spelen wij op deze behoefte in en bieden wij de eindgebruiker een effectieve en complete oplossing. Dit is een van de talrijke innovaties die wij in samenwerking met Lamello hebben ontwikkeld, iets wat mede toe te schrijven is aan het feit dat steeds meer van onze klanten de verbindingsoplossingen van Lamello toepassen. 

Al jaren is Homag de motor achter de automatisering in de houtsector en samenwerkingsverbanden zoals dit verhogen de waarde van ons assortiment en leveren onze klanten aanzienlijke meerwaarde op." 

TAPIO

TAPIO

Reinhard Huber
Partner Manager

"Een samenwerking met Lamello is voor ons van groot belang. Ons doel is de hele houtindustrie te verbinden en een speciaal op de houtverwerkende industrie gericht ecosysteem te creëren. Je kunt Tapio beschouwen als een digitale werkplaats die 24 uur per dag open is. Wij willen samenwerken met toekomstgerichte bedrijven die het belang van dit soort netwerken inzien en samen nieuwe bedrijfsmodellen op de markt brengen. Wij zijn van mening dat Lamello perfect bij ons past en we van de ervaring en het engagement zullen profiteren."


GANNOMAT

GANNOMAT 

Johannes Ganner
Verkoop 

"Wij bouwen als sinds 1956 houtbewerkingsmachines en sindsdien is de manier van werken in de branche aanzienlijk veranderd. Machinefabrikanten laten zich tegenwoordig leiden door de ontwikkeling van moderne verbindingssystemen. Uit eigen ervaring weten we dat we moeten samenwerken met de beste bedrijven uit de branche als we voorop willen blijven en wat ons betreft is Lamello één van die bedrijven. Veel van onze machines kunnen Lamello-verbinders moeiteloos, snel en professioneel verwerken, voor ambachtelijke én industriële toepassingen. Onze boor- en beslagmachine BASICA VARIABEL is een universele boormachine voor de Cabineo waarmee ook 5mm-tegenboringen moeiteloos kunnen worden geplaatst, terwijl de EXPRESS RTA het mogelijk maakt in ca. 5 seconden gaten te boren voor 2 Cabineo-verbinders en deze in te persen. Bij onze CNC-machines luidt het motto "ONE-4-ALL": het volledige P-SYSTEM en de Cabineo kunnen op de PROTEC (CNC-doorloopbewerkingscentrum) worden verwerkt, met inbegrip van de volledige meubelbouw; met de INDEX (CNC-deuvelmachine) kunnen capaciteitsbeperkingen bij bestaande CNC- en nesting machines worden vermeden en kan het aantal onderdelen per dienst worden verhoogd." 

HOLZHER

HOLZHER  

Stefan Benkart 
RVM-productspecialist CNC

"Met de CNC-machines uit onze NEXTEC-serie willen we bezoekers laten zien hoe veelzijdig onze producten kunnen worden ingezet in combinatie met de verbindingsoplossingen van Lamello. Op onze stand geven wij live demonstraties met de NEXTEC 7735 en voeren wij bewerkingen uit voor Cabineo- en alle P-System-verbinders. Holz-Her biedt volledig gedigitaliseerde producten en dat leidt onder meer tot tijdsbesparingen in het hele productieproces. Zo berekent onze software bijvoorbeeld automatisch hoeveel Lamello-verbinders er voor een bepaalde toepassing moeten worden gebruikt."

BIESSE

BIESSE

Giorgio Galimberti 
Business Product Manager Drilling

"Vanwege de grote belangstelling voor het productengamma van Lamello zijn alle machines van Biesse speciaal afgestemd op de toepassing van verbindingselementen van Lamello. Wij bieden volledige flexibiliteit in het hele assortiment en kunnen zodoende oplossingen creëren die compatibel zijn met één of meer Lamello-verbinders. Een mooi voorbeeld van deze flexibiliteit is de CNC-machine BREMA VEKTOR. Deze kan zo worden aangepast dat Cabineo- en Clamex-verbinders geautomatiseerd kunnen worden geïnstalleerd. Deze machine kan elke drie seconden een verbinder plaatsen, waardoor ze uiterst efficiënt is. Juist door deze flexibiliteit en zijn innoverend vermogen is Lamello voor ons een ideale partner."

FELDER Gruppe

FELDER Gruppe 

Armin Brucic
Productmanager

"Wij willen samenwerken met Lamello omdat onze klanten graag werken met Lamello. Het assortiment van Lamello neemt een prominente plaats in en het merk is inmiddels marktleider. Het is dan ook ons doel om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten, groot en klein. Daarom hebben we speciaal voor het werken met de CNC-verbinders van Lamello nieuwe softwareoplossingen en volledig intuïtieve macro's ontwikkeld. Bij Felder richten we ons niet alleen op Industry 4.0 en massaproductie. Voor kleinere producenten hebben we Craft 4.0 geïntroduceerd, waarmee oplossingen kunnen worden afgestemd op kleinere bedrijven. Door de samenwerking met ervaren bedrijven als Lamello kunnen we onze krachten in de branche bundelen en daarnaast een breder palet aan oplossingen voor meubelproducenten en de bouwsector aanbieden."


Terug