Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Tenso of Clamex? Elk systeem heeft troeven

Jeffrey De Smet, Meubelmaker, België
Jeffrey De Smet
Timmerman Jeffrey De Smet vond de oplossing: van zijn passie zijn vak maken. De Belg opende de deuren van zijn werkplaats in Gent (Vlaanderen) om ons te laten kennismaken met zijn wereld en ons uit te leggen hoe het P-System van Lamello zijn dagelijkse werk vergemakkelijkt.

Jeffrey werkt sinds 2012 voor eigen rekening als schrijnwerker. Hij ontwerpt meubelen op maat voor particulieren en vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit. Zijn passie voor houtbewerking brengt hem ertoe zich voortdurend te informeren, opleidingen te volgen en zijn vaardigheden te perfectioneren. Zo ontdekte hij het P-System tijdens een demodag bij de Belgische dealer Santens Metaalwaren.

Tenso of Clamex? Elk systeem heeft troeven

Jeffrey's reden om het P-System te gebruiken is het feit dat hij het grootste deel van de tijd alleen werkt. "Op een dag gaf een klant me de opdracht om een trap te maken en ik was op zoek naar een gebruiksvriendelijk systeem waarmee ik tijd kon besparen en zelfstandig kon werken." Met dat idee in het achterhoofd testte hij de Tenso-verbinder: "Met Tenso hoef je alleen maar lijm aan te brengen, de elementen samen te voegen en klaar!", aldus Jeffrey. Geen wachttijd, geen lijmklemmen. Met zijn grote spankracht en het feit dat hij volledig onzichtbaar is, is hij de ideale verbinder voor vele creaties van Jeffrey, zoals trappen, badkamermeubelen, tvmeubelen, bekledingen enz. Volgens hem "Kan je met Tenso de mooiste en sterkste kasten op maat maken."

Voor het maken van dressings of andere grote meubels die bij particulieren vaak op de eerste verdieping staan, maakt de Belgische schrijnwerker gebruik van de demonteerbare Clamexverbinder. Zo kan hij in zijn werkplaats de stukken bewerken, de verbinders voormonteren en alles vlak leveren. Zonder lijm of extra gereedschap zet hij alles bij de klant in elkaar. Hij legt ons uit: "De Clamex is iets duurder, maar hij betaalt zichzelf heel snel terug in termen van tijdsbesparing en de extra kosten die ik zou maken als ik extra mankracht zou moeten inzetten. Dankzij dit systeem kan ik zelfstandig en efficiënt werken." Het feit dat Clamex een demonteerbare verbinder is, is een echte troef, afhankelijk van het type bestelling. "Hoe transporteer en plaats ik meerdere kasten tegen een hele muur?" Jeffrey heeft de oplossing: "monteer alles met Clamex!"

Ik wil dat Lamello ons nog eens verrast met nieuwe uitvindingen.
Jeffrey De Smet, zelfstandig timmerman
[Translate to Dutch:] Jeffrey De Smet

Zeta P2 - voor snel, eenvoudig en nauwkeurig werken

Op dit moment gebruikt de schrijnwerker voor bijna 90% van zijn werkzaamheden de P-System-verbinders. Hoewel digitale technologie een belangrijk onderdeel van zijn bedrijf is, gebruikt hij geen CNC-machine in de werkplaats. Om de P-System-groef te frezen, werkt hij met de Zeta P2-groefmachine. Klein en handig, en voor hem perfect. De automatische hefbeweging van de machine creëert een profielgroef waar de verbinders met de hand worden ingeschoven. De Zeta P2 is het referentiegereedschap voor de verankering met positieve bevestiging en de montage van alle P-System-verbinders onder alle hoeken. Bovendien kunnen met de P-System-diepteregelaar met één druk op de knop groeven met verschillende dieptes worden gefreesd zonder dat de frees hoeft te worden veranderd.

Deze vakman deelt graag zijn werk, tips en tricks. Hij is zeer actief op sociale media en kwam zo in contact met de Lamello-vertegenwoordiger in zijn regio. Voor Jeffrey is het essentieel om met plezier te werken en dat vond hij terug bij het Lamello-team: "Ik vind het altijd fijn om met hen van gedachten te wisselen, ze zijn heel professioneel en ook heel sympathiek", zegt hij.

Wat de toekomst betreft, heeft Jeffrey nog veel ideeën en plannen en hij vertrouwt ons toe: "Ik wil dat Lamello ons nog eens verrast met nieuwe uitvindingen."

De boodschap is overgebracht!

Terug