Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Een goede knutselaar geeft nooit op!

Bedrijf Holz in Form Niedermeier, Duitsland
"Als een werkstuk groter is dan de schaafbank of rond is, waag je er dan niet aan. Dat loont niet", zei grootvader Josef Niedermeier. Rupert Niedermeier volgde zijn aanbeveling niet op en specialiseerde zich in ronde vormdelen van hout. Zijn succes bewijst zijn gelijk. De meestertimmerman en directeur van Holz in Form Niedermeier GmbH met 20 medewerkers vervaardigt toonbanken, balies en trappen van hout voor schrijnwerkers, winkelinrichters, standenbouwers en binnenhuisarchitecten in heel Europa. De verbinders van Lamello zijn bijzonder nuttig in zijn projecten. Hoe hij ze precies gebruikt en wat hij met de Olympiatoren in München te maken had, vertelt hij in dit interview.
Lamello: Meneer Niedermeier, ondanks het advies van uw grootvader specialiseerde u zich in ronde werkstukken. Waarom?

Samen met mijn vader werkten we in de meubelmakerij en boden we klassiek timmerwerk aan. Daarnaast knutselden we wat aan speciale, ronde vormstukken. Dat was erg leuk en we kregen er bekendheid mee onder onze collega-schrijnwerkers. Begin jaren 90 ontstond het idee om van ronde werkstukken onze hoofdactiviteit te maken. Uit dit idee is in 1999 Holz in Form Niedermeier GmbH ontstaan.

Wat is er sindsdien veranderd?

De eisen van de klanten worden steeds complexer en wij staan elke dag opnieuw voor de uitdaging om hun wensen te realiseren. Dat is ongelooflijk spannend en heeft tot veel verdere ontwikkelingen geleid. Zo hebben we bijvoorbeeld een speciale vormpers voor houten panelen ontworpen. Daarmee kunnen we het hout in bijna elke vorm brengen. Wat drie jaar geleden ondenkbaar was, is vandaag mogelijk.

De Lamello machines helpen ons enorm bij de implementatie en ik kan zeggen: Lamello is bij ons standaard!
Rupert Niedermeier, directeur van Holz in Form Niedermeier GmbH
Wanneer kwam u voor het eerst persoonlijk in contact met Lamello?

Als tiener hielp ik mijn vader in de schrijnwerkerij. Hij werkte al met de machines van Lamello. Sinds we ons volledig op ronde vormstukken hebben toegelegd, zijn de machines en verbinders dagelijks in gebruik. Niet alleen met de klassieke handmachines, maar ook met de modernste CNC-technologie is Lamello niet meer weg te denken. Ze helpen ons enorm bij de realisatie en ik kan zeggen: Lamello is bij ons standaard!

Waarom zijn deze verbinders bijzonder geschikt voor uw werk?

Vooral bij ronde houten delen is het gebruik van spangereedschap omslachtig. Met de Tenso-verbinders kunnen we dit probleem oplossen, omdat deze snel zonder spangereedschap kunnen worden vastgezet. Ook alle andere verbinders van het P-System hebben een geringe inbouwdiepte en zijn daardoor uitstekend geschikt voor korte bochten. De Clamex en de magneetverbinder Invis zijn bovendien eenvoudig in gebruik en demonteerbaar. Dat maakt ook de montage voor de klant een koud kunstje. Een ander voordeel is dat we de groef zowel op de CNC-machines als op de handmachines kunnen bewerken. Dat biedt veel flexibiliteit in de productie.

De P-System verbinders hebben een geringe inbouwdiepte en zijn daarom optimaal voor werkstukken met een kleine radius. Zoals hier met een houten bol met een diameter van 2 meter, gemaakt van meer dan 380m² eiken fineer voor een ontvangstruimte (2020).

Welke machines spelen een rol in uw productieproces?

We werken al vele jaren met 5-assige machines die wij voor onze behoeften hebben geconfigureerd. Daarmee kunnen we ook complexere projecten efficiënter uitvoeren. Daarnaast werken we met verschillende Zeta P2's en een Classic X-groeffreesmachine.

Wat was het meest extravagante project ooit?

Voor de Olympiatoren in München maakten we een oplopende gebogen leuning voor de trappen in het draairestaurant. De klant wilde een leuning van 9,50 meter uit één stuk. Dat was zo groot dat de leuning met het zwaar transport moest worden afgeleverd. Ter plaatse was het eerst niet duidelijk hoe deze omhoog moest worden gebracht. Uiteindelijk lukte het met behulp van de transportlift gelukkig toch.

Voor hun werk is creativiteit een must. Wat maakt een goede knutselaar?

Een goede knutselaar stelt alles in vraag en test de fysische grenzen. En hij geeft nooit op! We kregen de opdracht om hoofdtelefoonstandaards te ontwikkelen. We hadden veel ideeën, maar niets werkte. Een van mijn medewerkers zei "dit is nu mijn kindje" en ging er helemaal in op. Hij dacht opnieuw na over lijmsystemen, machine-instellingen en de plooibaarheid van het hout. Dat leidde tot een ongelooflijk mooi resultaat waar we heel trots op zijn.

Ook wij kijken uit naar nog meer spannende projecten. Hartelijk dank voor het verhelderende gesprek!
Terug