Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Inrichtingswerkplaatsen Adolf Kuhlmann

Het familiebedrijf heeft een grote traditie waarbij het zwaartepunt op innovatie ligt
Kundenbericht Lamello
De inrichtingswerkplaatsen Adolf Kuhlmann GmbH & Co. KG behoren in Duitsland al jarenlang tot de toonaangevende en grootste producenten van objectinrichtingen. Het familiebedrijf heeft een grote traditie waarbij het zwaartepunt op innovatie ligt. Met een state-of-the-art machinepark wordt hoogwaardig en exclusief meubilair voor particuliere en zakelijke klanten vervaardigd. Sinds 2018 vertrouwen de specialisten voor interieurinrichting ook op het innovatieve P-System Clamex.

De firma met haar hoofdvestiging in Schwerin bestaat al meer dan honderd jaar en telt momenteel 22 medewerkers. De onderneming blikt terug op een lang en deels heel bewogen verleden: "Ook zonder corona kenden we vroeger ook al uitdagende tijden", vertelt directeur Andreas Kuhlmann. Hij genoot zijn opleiding in het bedrijf en werkt er sindsdien met veel inzet als schrijnwerker.

Dat Lamello-beslag al jaren een vaste plek

Meteen aan het begin van het gesprek vertelt hij ons dat Lamello-beslag al jaren een vaste plek in de werkplaatsen heeft. "Ze zijn een verrijking voor ons werk, omdat we onze mogelijkheden ermee uitbreiden." Met een aanschouwelijk voorbeeld benadrukt Andreas Kuhlmann zijn uitspraak: voor een grote opdracht in de horecasector op het gebied van interieurbouw hebben we alle verstekverbindingen op de markt intensief bestudeerd – waaronder ook de Clamex-verbinders die we al kenden. "We wisten dat we duizenden onderdelen in verstek zouden produceren en daarvoor is de Clamex gewoon de beste verbinder op de markt. De stabiliteit, het tijdvoordeel bij de productie, de kwaliteit en de eenvoudige montage rechtvaardigen de op het eerste gezicht iets hogere prijs", legt hij uit. Dankzij de onzichtbare verankering ziet elke corpus dat met Clamex verbonden is er beter en hoogwaardiger uit. "Dat sluit heel duidelijk aan op onze filosofie. Wij willen elke opdracht in perfecte kwaliteit en binnen het gewenste tijdsbestek afleveren."

Clamex P-14 CNC: Demonteerbare meubelverbinder met nauwkeurige uitlijning

Lamello is voor ons een verrijking, omdat wij daarmee onze mogelijkheden kunnen uitbreiden.
Andreas Kuhlmann, directeur

Een productie zonder de Clamex-verbinders is momenteel geen optie

De Noord-Duitse onderneming streeft naar efficiëntie in de productie. Ze investeert dan ook veel in innovatie en digitale productie. Zo worden in het moderne machinepark met vijf bewerkingscentra van HOLZ-HER meer dan 20.000 Clamex-verbinders per jaar machinaal gefreesd – van nesting tot en met de 5-assige CNC's. Hiervoor werden de bewerkingscentra extra voorzien van een zelf geschreven macro. De nieuw aangeschafte Nexteq 7735 zou dan ook meteen de P-Systemcomponent moeten bevatten. "Een productie zonder de Clamexverbinders is momenteel geen optie", vertelt de directeur met een glimlach. De overdracht van het CAD/CAM programma van IMOS gebeurt in de werkplaats in Schwerin via de software NC-HOPS. Tijdens het gesprek komen we ook te weten dat de Clamex P-14 CNC-verbinder, die in januari 2020 verscheen, is uitgegroeid tot de nieuwe standaardverbinder: "Hij past heel exact, waardoor hij nog nauwkeuriger uit te lijnen is. Dat heeft ons overtuigd", aldus Andreas Kuhlmann. 

Ook de andere P-System-verbinders zijn in gebruik in de meubelmakerij. Bijvoorbeeld de nieuwe Clamex P-14 Flexus. Door de flexibele positioneerpennen steken er bij dit product geen stijve elementen uit. Deze innovatie maakt het mogelijk om werkstukken achteraf in bestaande elementen te monteren. "Wanneer de volgorde van de montage effacer verandert, plaatsen wij deze verbinder", legt Andreas Kuhlmann uit en vult aan: "Dat is een fantastisch beslag." 

Terug