Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Clamex P-14 Flexus

Flexibiliteit als deugd
Masstischlerei Kofler Kundenbericht Lamello
"De meestertimmerlieden van meubelmakerij Kofler in Zuid-Tirol vervaardigen met de hoogste precisie hoogwaardige interieurinrichting die voldoet aan uitdagende eisen. Meer dan 66 jaar knowhow en ervaring worden dagelijks ingezet bij het geven van advies, de planning en de productie. Het internationaal actieve bedrijf ging akkoord om de nieuwe P-system-verbinder Clamex P-14 Flexus te testen. Overtuigend was vooral de ongeëvenaarde flexibiliteit. Hannes Kofler stond ons graag te woord. "

Vader Albert Kofler runt het familiebedrijf samen met zijn twee zonen Daniel en Hannes. Het bedrijf werd in 1954 opgericht door grootvader Heinrich Kofler en is gespecialiseerd in interieurbouw, winkelinrichting en het verbinden van hout, metaal, glas en textiel. Hannes Kofler, timmerman van opleiding, omschrijft zijn bedrijf als een oplossingsgerichte meubelmakerij die snel kan inspelen op de wensen van de klant.

Maximale flexibiliteit dankzij Clamex P-14 Flexus

Een van deze klantenorders is een vitrinekast die aan specifieke eisen moet voldoen. Bijzonder hieraan was de wens dat de bodem van de vitrine achteraf kon worden gemonteerd en verwijderd, zodat deze als flat-pack kon worden vervoerd. Om veiligheidsredenen mag de vloer echter alleen van binnenuit worden losgemaakt. "Tot nu toe beschikten we niet over het juiste beslag voor deze toepassing. Clamex P-14 Flexus lost dit probleem op. De verbinder komt precies op het juiste moment en vult deze leemte perfect op", legt Hannes Kofler uit. 

De nieuwe Clamex P-14 Flexus is een demonteerbare verbinder op basis van de P-system-verankering en biedt dus alle voordelen van het P-system. Nieuw bij de Clamex P-14 Flexus zijn de flexibele positioneerpennen. Dankzij deze innovatie steken er geen stijve elementen uit. De flexibele positioneerpennen maken het mogelijk om werkstukken achteraf in bestaande elementen te monteren en vereenvoudigen zo de montagevolgorde aanzienlijk.

Hannes Kofler ziet de montage achteraf van de werkstukken als het belangrijkste voordeel van de Clamex P-14 Flexus: "In het specifieke geval van de vitrinekast stellen de flexibele positioneerpennen ons in staat om de bodem van de vitrine zonder problemen en zonder krassen op de andere werkstukken in het frame te plaatsen. 

Bovendien kan de bodem van bovenaf worden vastgezet, zodat hij veilig vergrendeld is, omdat er geen toegang is tot de boorgaten", gaat Kofler verder. Dankzij de indrukwekkende spankracht die kenmerkend is voor alle P-system-verbinders, wordt ook het doorzakken van de bodem van de vitrinekast voorkomen. Het nieuwe lid van de P-system-familie overtuigt ook door zijn gebruiksvriendelijkheid bij de montage.

"Wat de Clamex P-14 Flexus voor ons zo interessant maakt, is het feit dat hij geen compromissen sluit op het gebied van flexibiliteit en de schrijnwerker een enorme vrijheid geeft bij het ontwerpen van meubels."

Tot nu toe beschikten we niet over het juiste beslag voor deze toepassing. Clamex P-14 Flexus lost dit probleem op. De verbinder komt precies op het juiste moment en vult deze leemte perfect op.
Hannes Kofler, Eigenaar en Algemeen directeur

De Tenso-lijmhulp voor Lamello-fans

Kofler gebruikt al sinds 2015 P-system-verbinders. Na een demonstratie door een vertegenwoordiger van Lamello waren de meestertimmermannen uit Zuid-Tirol enthousiast over de innovatieve producten. Inmiddels zijn de verbinders van de P-system-familie een essentieel onderdeel geworden bij Kofler. Met name de Tenso P-lijmhulp is erg populair: "Tenso is ideaal voor onze productie. De tijdsbesparing die we dankzij deze verbinder realiseren is opmerkelijk. Deze tijdsefficiëntie en de afwezigheid van klemmen maken Tenso tot het ideale product voor ons", legt Hannes Kofler uit. 

Tenso wordt voornamelijk gebruikt voor frames, afwerklijsten en in inbouwkasten. De P-system-groeven worden in de geavanceerde fabriek gefreesd met twee 5-assige CNC-bewerkingscentra Morbidelli Author X5 55 EVO en Morbidelli M200 van SCM. De Lamello Zeta P2, profiel-groeffreesmachine voor het P-system, wordt ook gebruikt op bouwplaatsen en bij montages ter plaatse. 

"De Flexus is een consequente uitbreiding van het P-system-assortiment. Wij zijn bijzonder opgetogen over de betrouwbaarheid waarmee Lamello haar producten op maat maakt voor haar klanten en zijn blij om deel uit te maken van de Lamello-familie."

Meubelmakerij  Kofler Lamello Klantenreportages
Achteraf inbouwen van glasbodem in bestaande kast.
Meubelmakerij  Kofler Lamello Klantenreportages
Terug