Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Speedmaster GmbH

"P-System: een enorme winst voor onze klanten"
Het Oostenrijkse Speedmaster GmbH produceert meubelonderdelen en vertrouwt sinds 2017 op de meubelverbinder Clamex P van Lamello. Nu neemt de onderneming ook de lijmhulp Tenso P-10 in het programma op. De experts van Speedmaster zijn ervan overtuigd met het nieuwste P-systeem-beslag een meerwaarde te creëren voor uw klanten.

De wortels van Speeldmaster in het Oostenrijkse Eberstalzell liggen in de klassieke ambachtelijke meubelmakerij. Vandaag de dag is Speedmaster een ultramoderne producent van meubelonderdelen. Centraal stonden altijd de behoeften van de klant en de overtuiging dat de aankoop van meubelonderdelen steeds belangrijker zal worden. Sinds 2001 levert de onderneming onder het motto 'Meubelonderdelen in 48 uur' aan meer dan 17.000 meubelmakerijen in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Zuid-Tirol. Van tafelblad tot afgewerkte keuken – alles is aanwezig. Per dag worden zo'n 600 bestellingen afgehandeld. Daarbij wordt veel belang gehecht aan de klantenservice. "Wij proberen te voldoen aan alle individuele wensen van de klant, ook bij kleine partijen", aldus bedrijfsleider Günther Schweiger. Met deze bedrijfsfilosofie is de onderneming, die momenteel 260 medewerkers heeft, buitengewoon succesvol.

Speedmaster gebruikt sinds twee jaar de Clamex P-verbinder van Lamello. "Sinds de lancering zijn wij al enthousiast over deze verbinder voor demonteerbare meubels. Na een testfase waren wij ervan overtuigd dat we onze klanten met het beslag een meerwaarde kunnen leveren", zegt Schweiger. Het belangrijkste voordeel voor de klanten is met name de tijdwinst bij de montage. De beslagen kunnen namelijk zonder gereedschap worden gemonteerd. Daardoor kunnen de meubels nog sneller en eenvoudiger worden gemonteerd: in vergelijking met andere gebruikelijke kastverbindingen is de verbinding binnen enkele seconden klaar, zonder te wachten, zonder gebruik te maken van lijmklemmen en zonder nabewerking.

Het P-systeem is voor ons de meest innovatieve verbindingsoplossing van de afgelopen jaren.
Günther Schweiger, bedrijfsleider Speedmaster GmbH 

"Het P-systeem is voor mij een geniale uitvinding"  

Als de schrijnwerker bij de bestelling in de online-shop kiest voor de Clamex P worden de meubelonderdelen in het ultramoderne Speedmaster-machinepark vervaardigd met alle noodzakelijke bewerkingen. De P-systeem-frezing wordt in het oppervlak uitgevoerd met een Nesting-machine. Bij de kopse bewerking gebruikt de onderneming het machinetype BHX200 van Homag. Na de bewerking worden de meubelonderdelen samen met de verbinders op bestelling verpakt en binnen de afgesproken levertermijn bij de klanten geleverd. De beslissing voor de invoering van de P-systeem-verbinder heeft zijn vruchten afgeworpen. Aldus zaakvoerder Schweiger: "Wij waren verrast en tegelijkertijd blij dat onze klanten net zo enthousiast zijn als wij over de innovatieve systeemoplossing. Voor mij is het gewoon een geniale uitvinding." 

Tenso P-10: Lijmhulp met veel voordelen voor de klant 

De producent van meubelonderdelen heeft ook de nieuwste innovatie van Lamello opgenomen in zijn assortiment: De zelfspannende Tenso P-10 is ontwikkeld om te verlijmen. Het beslag zal in de online-shop van Speedmaster als optie verkrijgbaar zijn. Günther Schweiger legt uit wat de doorslag gaf om voor het systeem te kiezen: "Wij hebben diverse alternatieven getest voor onze toepassingen. Met de Tenso hebben wij een product gevonden dat dankzij de hoge spankracht een uitstekende stabiliteit heeft en daardoor veel voordelen voor de klant belooft te bieden." De Tenso P-10 wordt in het bijzonder gebruikt voor de montage van schuiflades en framemeubels. "Het P-systeem is voor ons de meest innovatieve verbindingsoplossing van de afgelopen jaren. Het is zowel voor onze klanten als voor ons een enorme winst", zegt de heer Schweiger overtuigd.

P-System Speedmaster GmbH
Speedmaster GmbH
Terug