Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Meubelmakerij Gross GmbH & Co KG

"P-systeem het ronduit fantastisch"
Franz Gross, Geschäftsführer
Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van unieke stukken en interieurinrichting. Het past sinds 2016 het Lamello P-systeem toe, dat hun tijdwinst en een hogere productiviteit oplevert. Wij zijn daarom erg blij dat het bedrijf heeft ingestemd met een etest van onze nieuwe verbindingsoplossing Tenso P-10.

Meubelmakerij Gross GmbH & Co KG is een familiebedrijf dat in 1972 is opgericht. Het bedrijf telt 20 medewerkers en wordt nu geleid door Franz Gross en zijn broer, de tweede generatie van de familie. “Ideeën die alle normen tarten„, dat is het motto van Gross. Deze filosofie zit in het DNA van het bedrijf, dat zich er met name op toelegt om voor zijn klanten innovatieve en luxueuze oplossingen op het gebied van interieurinrichting uit te werken.

Op de vakbeurs HOLZ-HANDWERK in Neurenberg kwam Franz Gross voor het eerst in aanraking met het Lamello P-systeem. Hij besefte meteen hoe efficiënt dit systeem is en bracht dit enthousiasme over op zijn team, dat na enige aarzeling snel overtuigd was van de tijdwinst en het gebruiksgemak van dit systeem.

P-systeem volgens hem ronduit fantastisch is en nog verder ontwikkeld kan worden.
Franz Gross, Algemeen directeur

Een uniek systeem voor talloze toepassingen

Tijdens ons gesprek legt Franz Gross ons uit in hoeverre het P-systeem het werk van zijn team dagelijks vergemakkelijkt, en hij voegt eraan toe dat het P-systeem volgens hem ronduit fantastisch is en nog verder ontwikkeld kan worden. Naast de tijdwinst en de eenvoud van het systeem werden Franz Gross en zijn team uiteindelijk vooral over de streep getrokken doordat het P-systeem als voordeel heeft dat er maar met één methode gewerkt hoeft te worden. In dezelfde voor gefreesde groef kunnen montage-elementen voor diverse functies (met dezelfde diepte) worden toegepast: de Tenso P-10 of P-14 voor een vaste verlijming en de Clamex P-10 of P-14 voor een demonteerbare verbinding.

Handmatige of digitale vervaardiging 

Gross GmbH & Co KG gebruikt het P-systeem momenteel met drie Zeta P2-machines en is van plan om binnenkort een vierde aan te schaffen. De Zeta P2 is klein, praktisch en is ideaal voor unieke en in kleine hoeveelheden geproduceerde stukken. Daarnaast heeft het bedrijf het P-systeem opgenomen in de CNCproductie met de machine Homag Venture 08 en de programmeringssoftware woodWOP. Hierdoor kan het bedrijf goed inspringen op eventuele productiepieken. Bovendien hoeven de geproduceerde stukken niet verder bewerkt te worden om te kunnen worden gemonteerd. 

De Tenso P-10: voor het monteren en verlijmen van dunne materialen

Het P-systeem wordt indien mogelijk door Gross in het productieproces gebruikt voor met name laden, panelen, kastrompen, frames, afdekkingen, deklagen enz. De meeste door Gross vervaardigde meubelstukken worden geleverd met een vaste verlijming en daarom gebruikt het bedrijf voornamelijk het montage element Tenso. Dit element kenmerkt zich door een zeer hoge klemkracht (geen lijmklem of pers nodig), is volledig onzichtbaar en daardoor esthetisch bijzonder aantrekkelijk. Een ideale oplossing voor meubelmakerijen die er voortdurend naar streven hun klanten de beste service te bieden.

Franz Gross is er daarom bijzonder enthousiast dat het Tenso-assortiment onlangs met een nieuw onderdeel is uitgebreid, de Tenso P-10,voor het verlijmen van dunne materialen met een dikte vanaf 12 mm. Deze nieuwkomer biedt het bedrijf nog meer mogelijk heden voor het vervaardigen van interieurdelen die verlijmd worden geleverd, zoals wandrekken, het lijstwerk van deuren, badkamermeubelen, buffet kasten en bekleding. Bij de afsluiting van het bezoek vertrouwt de chef van de Gross-werkplaats ons toe dat Lamello een geweldige en altijd vernieuwende partner is op wie we kunnen rekenen als het gaat om het vinden van kwalitatieve oplossingen, en dat Gross zich nu al verheugt op de toekomstige innovaties van de bedenker van de houten lamel.

 

 

Tenso P-10: die schnelle und unsichtbare Lösung zum Verbinden dünner Materialien
Einrichtungswerkstätte Gross GmbH & Co. KG
Terug