Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Breitenstein Fenstertechnik AG

Zijn de scheidingsfrezen van Lamello onmisbaar bij het demonteren van ramen.
Met de Tanga DX200 is Lamello er het afgelopen jaar in geslaagd een volgende ontwikkelingsstap in demontage van ramen te zetten. De scheidingsfrees verenigt de voordelen van de voorgaande modellen en vult deze aan met kleine maar effectieve aanpassingen.


Doorontwikkeling en optimalisatie van de Tanga DX200

De innovatieve Zwitserse onderneming heeft het eerste model van een raamfreesmachine al in 1981 op de markt gebracht. Sindsdien is de machine steeds verder ontwikkeld en aangepast aan de groeiende uitdagingen van raamdemontage. Bij de Tanga DX200 zijn ten opzichte van het voorgaande model de volgende productgegevens geoptimaliseerd:
• Verlaging van het gewicht van de machine met 900 gram: van 5,4 naar 4,5 kilo
• Verbeterd motorvermogen van 1.700 W
• Snijdiepte van 70 millimeter • Snelspanhouder om snel van gereedschap te wisselen
• Verbeterde ergonomie van het chassis en de greep
• Gemakkelijker wisselen van bodemplaten dankzij kogellagers
Optioneel is de Tanga DX200 leverbaar met twee voorzieningen (hoogteverstelling en sponningaanslag) om de snijdiepte te verstellen. 


Vraaggesprek met Breitenstein Fenstertechnik AG

Grote uitdagingen voor Florian Künzli, chef montage bij Breitenstein Fenstertechnik AG in Diepflingen in het kanton Basel-Landschaft, zijn de scheidingsfrezen van Lamello onmisbaar bij het demonteren van ramen.

Mijnheer Künzli, waarom zijn de scheidingsfrezen van Lamello voor u zo onmisbaar?
FLORIAN KÜNZLI: Heel eenvoudig: Om ramen te demonteren is er geen enkel product dat deze machines ook maar enige concurrentie kan aandoen. Wij werken al heel erg lang met de scheidingsfrezen van Lamello. Ze hebben zich al vele jaren waargemaakt.
Welke verdere ontwikkeling van de Tanga DX200 heeft voor u het grootste voordeel? De verlaging van het gewicht. Vooral bij bovenhoofds werken betekent dit een grote ontlasting. Daardoor kan een snede nu in één beweging worden aangebracht, terwijl men vroeger de geleider nog een keer moest verzetten.
Wat waardeert u in het bijzonder bij Lamello AG? Naast de producten, de ongecompliceerde en toch heel professionele samenwerking en de grote betrouwbaarheid. Als bedrijf stellen wij dezelfde waarden als Lamello. Wij stellen allebei zeer hoge eisen aan de kwaliteit van onze producten en proberen steeds verbeteringen door te voeren. Op die manier is een waardevolle samenwerking ontstaan.

Bron: Artikel geproduceerd in samenwerking met de SchreinerZeitung. 

Breitenstein Fenstertechnik AG


Ramen met uitzicht op de toekomst

Breitenstein Fenstertechnik AG gebruikt de scheidingsfrezen van Lamello dag aan dag, en ze worden in verband met hun praktische bediening en lange levensduur bijzonder gewaardeerd. Zorgvuldig plaatst Florian Künzli de Tanga DX200 op het kozijnkantstuk, laat het zaagblad in het kozijn lopen en beweegt de machine rustig van boven naar beneden. De chef montage van Breitenstein Fenstertechnik AG uit Diepflingen in het kanton Basel-Landschaft kent de goede eigenschappen van de huidige scheidingsfrees van Lamello al vanaf het eerste proefmodel. "Wij betrekken de vakman zo vroeg mogelijk bij de ontwikkeling van onze producten, zodat wij rekening kunnen houden met zijn behoeften", vertelt Dominic Wahl. Voor de klantenadviseur van Lamello is het duidelijk dat een machine die in de praktijk moet functioneren, ook in praktijkomstandigheden getest moet worden – een concept dat al decennialang zijn waarde bewijst. 

Weiterentwicklung und Optimierung der Tanga DX200

Das erste Modell einer Fenstertrennfräse hat das innovative Schweizer Unternehmen bereits im Jahr 1981 auf den Markt gebracht. Seither wurde die Maschine stetig weiterentwickelt und an die wachsenden Herausforderungen der Fensterdemontage angepasst. Bei der Tanga DX200 wurden im Vergleich mit dem Vorgängermodell folgende Optimierungen vorgenommen:
• Reduktion des Maschinengewichts um 900 Gramm: von 5,4 auf 4,5 Kilogramm
• Verbesserte Motorenleistung auf 1700 W • Schnitttiefe von 70 Millimeter
• Schnellspann-Aufnahme für den raschen Werkzeugwechsel
• Verbesserte Ergonomie des Maschinenkörpers und des Griffes
• Erleichterter Bodenblechwechsel dank Kugeldruckstücken
Optional sind bei der Tanga DX200 zwei Vorrichtungen (Höhenverstellung und Falzanschlag) zum Verstellen der Schnitthöhe erhältlich. 

Om ramen te demonteren is er geen enkel product dat deze machines ook maar enige concurrentie kan aandoen
Florian Künzli, chef montage bij Breitenstein Fenstertechnik AG in Diepflingen 
Terug