Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Meubelmakerij Mario Beck

Tijdwinst met het P-systeem
Het bedrijf Mario Beck, gevestigd in Hamburg, is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van speciaal- en standaard meubilair - van exclusieve eenmalige items tot een complete winkelinrichting. Het merendeel van de productie bestaat uit de constructie van meubels, meubelonderdelen en CNC-frezen voor meubelmakerijen, beurzen en winkelinrichtingen. Het grootste voordeel van het P-Systeem ziet de onderneming in de nauwkeurigheid van de pasvorm, onzichtbaarheid en stapelbaarheid; dat bespaart tijd tijdens de montage. De groef van het P-Systeem wordt gefreesd op de CNC-machine Weeke BHC 550 met de Flex 5.

Een nieuwe medewerker heeft de Clamex P binnen het bedrijf onder de aandacht gebracht. De connector overtuigde direct in de toepassing en wordt sindsdien met succes gebruikt voor werkstukken in interieurontwerp en winkelinrichting. Nils Ingwersen, AVOR, bedrijfsleider en al meer dan 25 jaar werkzaam bij het bedrijf, vertelt ons tijdens de rondleiding door het bedrijf dat zowel nieuwe als vaste klanten het P-systeem bij hem ter sprake brengen, en de wens uiten dat de P-systeemconnectoren tijdens de productie worden gebruikt. "Een duidelijk teken dat we het beslag in de toekomst nog vaker zullen gaan gebruiken", voegt Ingwersen eraan toe.

"Tijdwinst met het P-systeem"

In de montageruimte worden juist de connectoren met de hand in de groef van het P-systeem geduwd. Volgens de heer Hausmann leveren de P-systeemconnectoren veel voordelen op, hij verwijst echter specifiek naar het feit dat, ondanks voorgemonteerde connectoren, de werkstukken gemakkelijk kunnen worden gestapeld voor transport. De heer Nils Ingwersen voegt tijdens het gesprek toe: "Bij ons worden de meubels gedemonteerd verzonden, afgeleverd of opgehaald". Dankzij de stapelbaarheid van de connectoren gaat dat uitstekend. Onze klanten zijn vaak enthousiast over de snelle montage met het P-Systeem. Een klant belde ons kortgeleden in de middag op en vertelde ons dat hij toen al vrijaf had, omdat de montage maar een halve in plaats van de geplande hele dag had geduurd! " 

Onze klanten zijn vaak enthousiast over de snelle montage met het P-Systeem
Nils Ingwersen, AVOR, bedrijfsleider 

Divario P-18 - de sterke middenwandconnector

De nieuwste connector van het P-systeem, Divario P-18, wordt bij de meubelmakerij al sinds een aantal maanden toegepast om middenwanden te verbinden. "De smalle connector maakt gebruik in uitschuifbare legplanken al vanaf 19 mm mogelijk, een duidelijk voordeel ten opzichte van andere connectoren", legt de heer Nils Ingwersen uit tijdens de rondleiding door de fabriek. Voor het inschuiven van de elementen is geen lijm of klemmen nodig. De connector kan naar wens geheel of gedeeltelijk ter plekke gemonteerd worden. "Een praktische connector, die zelfs kan worden verwisseld", voegt de heer Nils Ingwersen toe. Het bedrijf vertrouwt op het P-systeem van de firma Lamello en is overtuigd van de vele voordelen en functionaliteit. "Wij kijken uit naar de volgende innovatie van Lamello en verheugen ons op de verdere samenwerking", voegt de heer Ingwersen toe aan het einde van onze gezamenlijke rondleiding door de fabriek.

Meubelmakerij Mario Beck
Terug