Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Samuel Rüegg Schreinerei GmbH

"Onze medewerkers werken graag met het P-System"
De meubelmakerij Samuel Rüegg Schreinerei GmbH is een familiebedrijf dat door eigenaar Samuel Rüegg wordt gerund. Het bedrijf ontwerpt en maakt meubels op maat voor keukens, interieur- en winkelinrichting. Al meer dan drie jaar verbindt het zijn werkstukken met de verbinder Clamex P-14, de standaardverbinder van het innovatieve en succesvolle P-System van Lamello. “De precisie, de nauwkeurige pasvorm en de eenvoudige verwerking waren van doorslaggevend belang”, zegt eigenaar Samuel Rüegg.

De meubelmakerij werd in 1992 door Samuel Rüegg opgericht als eenmanszaak. Het bedrijf maakte echter een snelle ontwikkeling door en het klantenbestand breidde zich gestaag uit. In 1999 opende de onderneming een werkplaats en kantoor in het Zwitserse Dällikon en in 2003 werd de eenmanszaak omgezet in een GmbH, een besloten vennootschap. Vandaag de dag heeft de meubelmakerij 17 mensen in dienst, waaronder 2 leerlingen. De klanten profiteren van een slanke structuur, die een hoge flexibiliteit en snelle besluitvorming mogelijk maakt. In een gesprek verzekert de eigenaar ons dat ze alles zo veel mogelijk zelf maken, een van de krachten van het bedrijf. De moderne werkplaats van ruim 700 m2 beschikt over een modern machinepark met CNC-frees, kantenlijmmachine en een eigen spuit- en lakruimte.

Het bedrijf maakte in 2013 voor het eerst kennis met het P-System op de beurs Interzum, die in Keulen werd gehouden. Sindsdien is het P-System een vast onderdeel in de meubelmakerij. “De medewerkers werken graag met het systeem, ze waarderen de eenvoudige verwerking en de nauwkeurige pasvorm”, licht de heer Rüegg toe. Andere voordelen die tijdens het gesprek naar boven komen, zijn de veelzijdigheid – één verbinder voor alle hoeken – en de hoogwaardige esthetiek. De klanten willen graag individuele en exclusieve meubels, daar passen de verbindingselementen van Lamello perfect bij. Het frezen van de profielgroef werd eerst uitsluitend op de Zeta P2 uitgevoerd, het elektrisch gereedschap voor de snelle, aansluitende verankering van al het P-System-beslag voor houtverbindingen. “Sinds de zomer van 2016 frezen we de groef ook op het CNC-bewerkingscentrum van Homag Weeke en winnen daardoor bij grotere opdrachten aan efficiëntie.” Het bewerkingsproces kan in het CAD-ontwerp geïmplementeerd en direct van de computer aan de machine worden overgedragen. Tijdens de rondleiding door het bedrijf komen we erachter dat er wordt gewerkt aan een opdracht voor UPC Cablecom.

Voor de inrichting van hun winkels worden meer dan 2500 stuks Clamex P-14 ingebouwd. Daarvan kunnen we onszelf direct laten overtuigen in de ruimte waar de handmatige bewerking plaatsvindt. De verbinders worden eenvoudig en zonder gereedschap met de hand in de door de CNC gefreesde profielgroeven geschoven. Dankzij de mogelijkheid om de meubelonderdelen met de ingebouwde verbinders probleemloos te stapelen en te transporteren, kan de montage ter plekke moeiteloos, snel en tijdbesparend worden uitgevoerd. 

De verwerking en handling zijn uitstekend – Lamello bewijst kwaliteit en betrouwbaarheid, voor ons van doorslaggevend belang voor de samenwerking
 Samuel Rüegg. 

Divario P-18, de perfecte aanvulling

Het nieuwste P-System-verbindingsbeslag Divario P-18 wordt ook al vaak gebruikt. “De onzichtbaarheid en uitstekende stabiliteit bevielen ons meteen vanaf het begin. De verbinder rondt het P-System met de nieuwe functie perfect af en wordt bij ons gebruikt voor uittrekbare planken en dressoirs”, legt Samuel Rüegg uit. Voor het inschuiven van onderdelen zijn geen lijm of klemmen nodig. De verbinder kan compleet of gedeeltelijk ter plekke worden gemonteerd. “En de demonteerbaarheid van de verbinder is een extra pluspunt”, vult werkplaatschef Maco Filli aan. Aan het einde van het gesprek met Samuel Rüegg komen we te weten dat ze vanwege de positieve ervaringen ook in de toekomst zullen vertrouwen op de producten van Lamello. Hij laat ons een Lamello-machine zien die ook na 40 jaar nog prima loopt. 

Samuel Rüegg Schreinerei GmbH
Terug