Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Fust Schreinerei AG, Wil

Verbluffende efficiëntie en grote voordelen dankzij het P-System

Binnen 20 jaar van eenmanszaak naar klein bedrijf met 58 werknemers. Schreinerei Fust AG in Wil staat voor vindingrijkheid en moed om te innoveren. Schreinerei Fust AG, dat gespecialiseerd is in het op maat maken van meubels, keukens en interieurs, stapte al vroeg over op P-System en heeft de productfamilie met succes in haar productieproces geïmplementeerd.

In 1997 stichtte de als meubelmaker opgeleide Markus Fust zijn meubelmakerij als eenmanszaak. Inmiddels werken er 58 mensen bij het bedrijf. 19 daarvan zijn in opleiding en worden in het gebruik van zeer moderne machines getraind. Naast advies, planning, productie en montage van op maat gemaakte meubelen blijft het kwaliteitsbedrijf vertrouwen op traditioneel timmerwerk zoals deuren of kozijnen. In de showroom, in Wil, kunnen klanten zelf de kwaliteit van de producten zien.

Favoriete verbinder van alle monteurs

Tijdens de bedrijfsrondleiding legt oprichter en directeur Markus Fust de voordelen van het P-System voor zijn bedrijf uit: "Dankzij het P-System besparen we enorm veel tijd binnen de productie. Onze monteurs zijn dol op Clamex en willen met niets anders meer werken." Andere voordelen volgens Fust zijn kwaliteitsverbeteringen op het gebied van robuustheid, demonteerbaarheid en esthetiek, alsook het verminderde risico op beschadiging van kast elementen tijdens het vervoer als flatpack. Inmiddels worden de hoekverbindingen van alle kasten die in de meubelmakerij worden geproduceerd, met Clamex P-14 uitgevoerd. Naast Clamex P-14 wordt ook Tenso P-14 gebruikt.

Indrukwekkend tijdsvoordeel

In de meubelmakerij ontmoeten we productiemanager Christian Hinder, die ons meer vertelt over het gebruik van de lijmhulp Tenso. Hinder maakte kennis met Tenso dankzij een productmonster dat de buitendienst van Lamello aan hem had gegeven. De meubelmaker stelde vast dat de productie van traditioneel verlijmen relatief tijdrovend was. Deuvels en lijm nemen veel tijd in beslag en daarom stelde Hinder Tenso als een efficiënt alternatief voor. "De verbinder kan snel worden ingebouwd, is onzichtbaar en men hoeft niet te wachten. Daarnaast kan de verbinder in één keer worden vastgelijmd en hoeven er geen klemmen te worden gebruikt", vervolgt Hinder. Sinds het omschakelen van deuvels op Tenso P-14 behalen we een indrukwekkende tijdwinst van zeven minuten.

Dankzij het P-System besparen we enorm veel tijd binnen de productie. Onze monteurs zijn dol op de Clamex en willen met niets anders meer werken.
Markus Fust, Directeur

Efficiëntie door vindingrijkheid

De omschakeling van CNC naar de handmachine Zeta P2 heeft geleid tot een verdere verhoging van de efficiëntie. Voor de omschakeling duurde het 45 seconden om een lade voor verbindermontage voor te bereiden, vandaag neemt deze bewerking minder dan 20 seconden in beslag. Hierdoor kan er meer dan twee keer zo snel worden gewerkt! Om meer dan twee keer zo snel te werken, ontwikkelde Christian Hinder een speciale machine, deze bevat twee handmachines Zeta P-2 die via pneumatische motoren met één druk op de knop P-System-freesbewerkingen uitvoert.

Met Ecoleo de toekomst tegemoet gaan

Tijdens ons bezoek aan de showroom maken we opnieuw kennis met Tenso en Clamex. De nieuwste innovatie van meubelfabrikant Wiler wordt op een prominente plaats in de entree gepresenteerd. Ecoleo, is een modulair kastsysteem dat naar wens opnieuw kan worden opgebouwd. De klant kan zijn kast online volgens eigen wensen samenstellen en direct bestellen. Binnen 7 werkdagen wordt het samengestelde product thuis afgeleverd waar het eenvoudig in elkaar gezet kan worden. Ongecompliceerd en gebruiksvriendelijk! De laden die voor de Ecoleo-modules worden gebruikt, zijn met Tenso verbonden. Voor Markus Fust, zelf een grote fan van Lamello, een vanzelfsprekendheid. "Lamello staat voor mij voor waarden zoals vindingrijkheid, innovatief vermogen, Swiss Ness en kwaliteit. Kwaliteiten waarmee we ons kunnen identificeren en die we ook zelf hanteren."."

Schreinerei Fust AG, Wil
Terug