Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

NILO Schreinerei Küchenbau AG, Wettingen

Cabineo: overtuigende voordelen

Van exclusieve unieke exemplaren tot grote series: het bedrijf NILO Keukenbouw uit het Zwitserse Wettingen is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van afzonderlijke meubelstukken en seriemeubels. Sinds kort worden alle kasten verbonden met de nieuwe, sterke Cabineo van Lamello AG

NILO AG uit Wettingen heeft een lange traditie. Het bedrijf werd in 1906 opgericht door Josef Berz en werd in 1982 overgenomen door Nik Meier. Tegenwoordig heeft het 23 medewerkers in dienst en is het gespecialiseerd in interieurbouw, keukenbouw en de productie van deuren. NILO AG onderscheidt zich door gepassioneerd handwerk, gecombineerd met de modernste technologie. Sinds mei 2017 maakt het bedrijf gebruik van de nieuwe frameverbinder Cabineo. Het nieuwe product werd door meubelmaker Roger Jakob ontdekt in een vaktijdschrift. Hij vroeg direct een gratis informatiepakket aan via www.cabineo.ch. Het proefexemplaar met flyer overtuigde zowel hem als het hoofd productie Matthias Munk. Munk, die in het bedrijf is opgeleid, zegt: “Het besluit om het nieuwe product uitvoerig te testen, was snel genomen.” Het resultaat overtuigde iedereen die bij het productieproces is betrokken en sindsdien worden alle kasten met Cabineo verbonden. Op de vraag wat de doorslag gaf om voor Cabineo te kiezen, antwoordt Munk glimlachend: “Er zijn meerdere redenen: de stapelbaarheid en daarmee de mogelijkheid van flatpacklevering met voorgemonteerde verbinders, de eenvoudige en tijdbesparende montage, het niet meer hoeven te bestellen van beslag en uiteindelijk de hoge spankracht.”

Sinds de overstap op Cabineo profiteren we van montage ter plaatse en staan we versteld van de tijdbesparing
Matthias Munk

Snelle en eenvoudige montage

Een order waar momenteel in Wettingen aan wordt gewerkt, is de productie van meer dan 160 kasten. Eerst worden de platen op de horizontale platenzaag op maat gezaagd. Vervolgens worden de werkstukken op een van de CNC- machines geformatteerd en bewerkt. In dit geval wordt de Homag BMG 511 gebruikt. De drie gaten voor de verbinder worden gemaakt met een 15 mm boor. Daarnaast kan het gat van 5 mm voor Cabineo met een gatenrijboormachine worden gemaakt. Daarvoor hoeft het gereedschap niet verwisseld te worden. Vervolgens kan Cabineo zeer snel worden gemonteerd door deze eenvoudigweg in het gat te slaan. Het bedrijf gebruikt Cabineo 12 voor hoekverbindingen en Cabineo 8 voor tussenwanden.

Cabineo bespaart tijd

Tijdens het gesprek met Munk komen we erachter dat de kasten voorheen gemonteerd werden geleverd. “Sinds de overstap op Cabineo profiteren we van montage ter plaatse en staan we versteld van de tijdbesparing.” Monteur Walter Rudolf bevestigt dat de montage van de kasten met Cabineo aanzienlijk eenvoudiger en sneller is dan met een excenter. Hij legt uit waarom: “Door de uitstekende schroef kunnen de afgewerkte meubeldelen perfect worden uitgelijnd en hoeven ze alleen nog maar met de accuschroevendraaier te worden verbonden.” Als de verbinder onzichtbaar moet zijn, en dat is bij NILO AG wel de standaard, dan worden afdekkappen gebruikt die binnen enkele seconden op de Cabineo kunnen worden gedrukt. Deze biedt Lamello AG in verschillende kleuren aan. NILO AG heeft sinds de overstap al meer dan 2500 Cabineo- verbinders gebruikt en is helemaal overtuigd van de frameverbinder. “Wij maken al meerdere jaren gebruik van de systeemoplossingen van Lamello en zijn blij met zo’n innovatieve partner aan onze zijde”, zegt Munk aan het einde van de rondleiding.

Nilo Schreinerei Küchenbau AG, Wettingen
Terug