Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Stuber Team AG, Rotkreuz

Esthetische oplossing en tijd besparen dankzij het P-System van Lamello
Het bedrijf Stuber Team AG in Rotkreuz ontwerpt en maakt meubels op maat voor interieur- en keukeninrichting. De P-System-verbinders van Lamello AG overtuigen bij een eerste gebruik direct door hun kwaliteit en esthetiek. De groef van het P-System wordt op de CNC-machine BOF 211/52IAP met de Flex 5 van HOMAG gefreesd.

"Lamello – fan van het eerste uur"

Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 75 medewerkers in dienst en er worden 14 stagiairs opgeleid. Samen vormen zij een gemotiveerd en efficiënt team dat alle wensen van de klant vervult. "Individualiteit is een programma", aldus Gerd Stuber, directeur van Stuber Team AG. Er wordt enkel maatwerk geproduceerd, met vakmanschap en aandacht voor detail. Kom het zelf zien in de showroom van het bedrijf – het is echt de moeite waard. De verbinders van Lamello AG worden dagelijks en met succes gebruikt voor werkstukken in de interieur- en keukenbouw. "Als Lamello-fan van het eerste uur ben ik blij dat ik een innovatieve en dynamische partner aan mijn zijde heb, die mij telkens weer verrast", vertelt Stuber ons tijdens een rondleiding door het bedrijf.

Clamex P-14 staat voor kwaliteit en esthetiek

De Clamex P-14 wordt regelmatig gebruikt voor op maat gemaakte interieurs en het gebruik ervan neemt toe. Vooral bij kasten, rekken, verstekverbindingen en discrete, afneembare verbindingen vertrouwt het bedrijf op de verbinder van Lamello. De verbinder overtuigt wat werking en esthetiek (kleinste bedieningsopening) betreft. Dit is essentieel voor het bedrijf en komt overeen met de bedrijfsfilosofie. Marco Blaser, CNC-operator en plaatsvervangende werkplaatschef, is blij met het P-System. Omdat de verbinder Clamex P-14 en de verbinder Tenso P-14 dezelfde inbouwdiepte van 14 mm hebben, kunnen ze in dezelfde profielgroef worden ingebouwd en dit verhoogt de productiviteit. Beide verbinders worden bijvoorbeeld gebruikt voor zeer lange werkstukken en onzichtbare verbindingsoplossingen. 

In de montageruimte ontmoeten wij meubelmaker Florian Elmiger, die net op dat moment de verbindingsbeslagen met de hand in de groef van het P-System aan het duwen is. Volgens hem leveren de P-System-verbinders veel voordelen op. Hij verwijst echter specifiek naar het feit dat, ondanks voorgemonteerde verbinders, de werkstukken gemakkelijk kunnen worden gestapeld voor transport. Dankzij deze eigenschap is een minimaal transportvolume en efficiënte verlijming op de bouwplaats mogelijk. Hij vertelt ook over de tijdsbesparing en snelle montagetijd bij de klant, omdat er geen extra gereedschap nodig is. 

Tenso P-14 – Lijmhulp zonder klemmen of persen

Sinds afgelopen november test het bedrijf ook de Tenso-P14, de nieuwste verbinder van Lamello. Het unieke aan de Tenso is de buitengewoon hoge spankracht, die met de weerstand bij het samendrukken wordt bereikt. Dit maakt de montage van werkstukken zonder schroefklemmen of persen mogelijk. Tijdens de rondleiding door de productiehal geeft Stuber precies aan dat dit voordeel een groot pluspunt is. Tevens legt hij ons uit dat ze de verbinder speciaal voor geverfde werkstukken gebruiken, omdat er geen oppervlakteschade kan ontstaan als er geen klemmen worden gebruikt. De montage van de nieuwe verbinder op basis van de innovatieve P-System-profielgroef levert een grote tijdbesparing op en is zeer efficiënt. Het bedrijf ziet ook het voordeel van de onzichtbare lijmhulp en in het feit dat de verbinder snel en betrouwbaar kan worden geïnstalleerd. 

Terug