Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Meubelmakerij Lenhart, Zams

Eenvoudig, snel en krachtig

Meubelmakerij Lenhart vertrouwt in de meubelproductie op de frameverbinder van Lamello. Bij de keuze van het verbindingssysteem speelt ook de bedrijfseigen b2b-webshop voor meubelmakers en meubelverkopers een belangrijke rol.

Meubelmakerij Lenhart uit Zams in het Tiroler Oberland wordt sinds 1987 door eigenaar Karl Lenhart jr. geleid. Sinds enkele jaren wordt hij geholpen door zijn zonen Christian en Mathias, die allebei een opleiding aan de technische hogeschool in Imst hebben doorlopen. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 25 mensen in dienst. De kernactiviteit van Lenhart is de productie van geavanceerde meubelen, inrichtingen en prefab meubelonderdelen. Die worden deels voor privéklanten en deels voor de kantoor- en zakenwereld gemaakt. "We produceren wat bij de klant bijzonder populair is en ontwikkelen zowel exclusieve individuele stukken als serieproducties", vertelt Karl Lenhart.

 

NIEUWSGIERIG GEWORDEN

Sinds een paar weken gebruikt het bedrijf bij de productie de nieuwe frameverbinder Cabineo van Lamello. Buitendienstmedewerker Werner Wahler kon bij de presentatie van de Cabineo meteen de nieuwsgierigheid van de verantwoordelijken aanwakkeren. De verbinder werd prompt voor meerdere tests tijdens de fabricage van frames ingezet. "Het beslag overtuigde ons door zijn eenvoudige verwerking, de tijd die uitgespaard wordt bij het monteren, de demonteerbaarheid en zijn hoge spankracht", zegt Christian Lenhart, productieleider en directielid van het familiebedrijf. Hij vertelt verder dat het bedrijf op zoek was naar een nieuwe frameverbinder voor zijn eigen b2b-webshop www.lenhartdertischler.at. "We willen onze meubelmakers een grote keuze aan verbinders aanbieden. Met de Cabineo hebben we daar een ideaal beslag voor gevonden." In de productiefaciliteit wordt de volledige bewerking van een werkstuk voltooid: op het CNC-bewerkingscentrum wordt in de op maat gezaagde en klaargemaakte werkstukken de uitfrezing voor de verbinder gemaakt. Daarvoor is een 12 mm-frees nodig. Dezelfde machine maakt tegelijkertijd nog de boring van 5 mm voor het tegenstuk. Vervolgens kan de Cabineo eenvoudig en snel worden geplaatst. Het bedrijf gebruikt voor hoekverbindingen de Cabineo 12, voor tussenwanden en dunnere materialen de Cabineo 8. De montage vindt meestal plaats in de meubelmakerij zelf.

 

ONZICHTBARE VERBINDER

Door de uitstekende schroef van de verbinder kunnen de meubeldelen perfect worden uitgelijnd en hoeven ze alleen nog maar met de accuschroevendraaier te worden verbonden. De afdekkappen van Lamello zorgen voor een esthetische en onzichtbare afwerking van de verbinder. Ze zijn in vele kleuren verkrijgbaar en kunnen eenvoudig en snel op de Cabineo worden geplaatst. De Lenharts waarderen de samenwerking met Lamello en zijn overtuigd van de eendelige verbinder van Cabineo met hoge trekkracht. 

Terug