Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Ruepp Schreinerei AG, Sarmenstorf

„Cabineo is supergemakkelijk. Een geslaagde combinatie!”
Als montagebedrijf voor interieurbouw brengt Ruepp Schreinerei AG in Sarmenstorf alle competenties van het schrijnwerkershandwerk en de binnenarchitectuur bij elkaar. Daarbij kiest de onderneming al vele jaren voor de systeemoplossingen van Lamello. De nieuwe Cabineo verbinder kwam al bij de eerste test positief naar voren. Als belangrijkste voordelen ziet Ruepp de tijdbesparing die Cabineo oplevert van productie tot montage. Bovendien worden de esthetiek en de eenvoud in de bewerking benadrukt.

Het familiebedrijf dat nu gerund wordt door de derde generatie, werd in 1936 opgericht. Het bedrijf telt ongeveer 30 werknemers, waarvan 10 leerlingen.. Deze firma is gespecialiseerd in keukens, kasten en interieurbouw en realiseert ook de meest bijzondere wensen von zijn klanten met passie.De heer Meinrad Keusch, bedrijfsleider en lid van de bedrijfsleiding, is blij dat hij de nieuwe verbinder als testklant direct grondig kun testen bij een actueel project.

Wij identificeren ons met de firma Lamello en hun waarden. Wi, zijn verrast met en tegelijkertijd enthousiast over de nieuwe verbinder.
Meinrad Keusch

Duidelijk minder stappen in vergelijking met producten van de concurrenten

Bij een bezoek in Sarmenstorf kunnen we het herstelproces van een kast persoonlijk meemaken. Het werkstuk wordt om te beginnen op maat gezaagd op de horizontale platenfrees. Vervolgens wordt de meubelcomponent op de CNC Venture 10L met vier assen van Homag bewerkt. Alle bewerkingen kunnen op een CNC met minimaal 3 assen en in een nestingproces worden uitgevoerd, omdat de Cabineo-verbinder uitgaat van pure oppervlaktebewerkingen. Verder kan de 5mm-boring voor de Cabineo direct met een rijenboormachine worden gemaakt, daar is geen gereedschapswissel voor nodig. Het uitfrezen van de verbinder wordt volgens variant 3 gefreesd (in totaal keuze uit 3 verschillende mogelijkheden). De hoeken zijn allemaal licht afgerond, zodat is, dit is in samenwerking met de CNC-partners ontwikkeld. Tijdens het freesproces benadrukt de heer Keusch de duidelijke tijdsbesparing, want terwijl het ene werkstuk gefreesd wordt, drukt de CNC-machinist, de heer Kevin Käppelli, de Cabineo met de hand in een reeds bewerkt werkstuk. Voor de hoekverbinding wordt de Cabineo 12 gebruikt en voor de tussenwanden de Cabineo 8. Het verlijmen vindt plaats met de al voorgemonteerde verbinders. “Dankzij deze methode hebben we aanzienlijk minder processtappen nodig en winnen we dus aan efficiëntie bij de productie”, verzekert de heer Keusch ons verder. De werkstukken, met de voorgemonteerde Cabineo-verbinders, kunnen gemakkelijk worden gestapeld voor transport. Bovendien is voor de montage geen beslagzak nodig, omdat de verbinder eendelig en reeds voorgemonteerd is wat nog een voordeel van de Cabineo is. Het maken van een beslagpakket en dus de extra logistieke werkzaamheden, is niet meer nodig.

De Cabineo doet wat hij belooft

Na het transport naar de klant kan de monteur de kant-en-klaar bewerkte meubeldelen zelfstandig in elkaar zetten. De heer Thomas Emmenegger kan door de kwalutatieve schroef de werkstukken perfect uitlijnen en de onderdelen snel en krachtig verbinden met de accu schroevendraaier. Door de hoge spankracht hoeven geen extra houten deuvels te worden gebruikt. Als laatste stap worden de afdekkappen binnen enkele seconden op de Cabineo geklikt. Tijdens ons gesprek vertelt de heer Keusch dat de meerwaarde van de Cabineo ook in dit deelproces aanzienlijk groot is. “De opbouwtijd wordt aanzienlijk verkort en door de voorgemonteerde verbinders zijn foutieve montages niet meer mogelijk”, bevestigt de heer Keusch lachend. Zijn passie voor schrijnwerk en zijn enthousiasme voor de nieuwe verbinder Cabineo zijn goed te merken. “Wij identificeren ons met de firma Lamello en hun waarden en zijn verrast met en tegelijkertijd enthousiast over de nieuwe verbinder.”

Ruepp Schreinerei AG, Sarmenstorf
Terug