Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Objekteinrichtung Hengelhaupt GmbH und Greve Innenausbau GmbH, Grevesmühlen

„De stabiliteit van de Cabineo is uitstekend!“
De bedrijven Objekteinrichtung Hengelhaupt GmbH en Greve Innenausbau GmbH uit het Duitse Grevesmühlen hebben de handen ineengeslagen. Al meer dan twintig jaar werken ze met succes samen. Ze maken voornamelijk hoogwaardige meubels voor een breed spectrum aan toepassingen, zowel voor zakelijk als particulier gebruik. De visies van hun klanten worden in praktijk gebracht door creativiteit, innovatie en professionele uitvoering. Bij de constructie van frames maken de medeoprichters en directeuren Ingo Slomski en Thomas Köhler sinds enkele weken gebruik van de nieuwe verbinder Cabineo.

 

Nieuwe verbinder biedt veel voordelen

Het bedrijf met circa 63 medewerkers, waarvan 6 stagiairs, maakte bij de frameconstructie tot nu toe hoofdzakelijk gebruik van excenters en soms van deuvels of schroeven. Bij schuine delen kozen ze voor het P-System van Lamello. Er wordt zelden overig beslag gebruikt. Na de presentatie van de nieuwe verbinder Cabineo door de buitendienst van Lamello had de meubelmakerij direct interesse om het nieuwe product uitvoerig te testen.

 

 

De eigenschap dat de verbinder uitgaat van een pure oppervlaktebewerking en zowel geboord als gefreesd kan worden, biedt ons vele mogelijkheden voor de bewerking en zorgt voor een efficiënte productie
Denny Wollmann

Wij hadden de mogelijkheid om persoonlijk aanwezig te zijn bij de productie van een kast en konden zo de afzonderlijke werkstappen vastleggen. Eerst worden de platen met de horizontale platenzaag op maat gemaakt. Daarna wordt op de kantenlijmmachine de rand aangebracht. Vervolgens worden de werkstukken op een van de CNC-machines van het bedrijf bewerkt; de eendelige Cabineo-verbinder kan op alle CNC-machines worden bewerkt. Tot het machinepark van het gecombineerde bedrijf behoren daarnaast de consolemachine Venture 22L (4 assen) van Homag, de nestingmachine 611 (5 assen) van Homag, de verticale machine BHX 055 van Homag en de Skipper van Biesse. De directeuren lichten het voordeel dat de Cabineo-verbinder op elke CNC-machine bewerkt kan worden, toe in ons gesprek: “De eigenschap dat de verbinder uitgaat van een pure oppervlaktebewerking en zowel geboord als gefreesd kan worden, biedt ons vele mogelijkheden voor de bewerking en zorgt voor een efficiënte productie.” Op dezelfde CNC-machine kan ook direct de 5mm-boring voor het tegenstuk worden gemaakt. Vervolgens kan de Cabineo heel snel en zonder gereedschap worden gemonteerd door hem gewoonweg in de boring te duwen. Het bedrijf gebruikt voor hoekverbindingen de Cabineo 12 en voor tussenwanden de Cabineo 8. Gevraagd naar de voordelen van de nieuwe verbinder antwoorden de directeuren beide hetzelfde: “De stabiliteit van de Cabineo is uitstekend en dit zonder gebruik te maken van houten deuvels. Daarnaast scoort de Cabineo als eendelige verbinder door zijn esthetiek, hij is klein en valt haast niet op.” Als de verbinder helemaal onzichtbaar moet zijn, worden afdekkappen gebruikt, die in enkele seconden op de Cabineo geklikt kunnen worden. Deze afdekkappen biedt Lamello aan in verschillende kleuren.

De Cabineo doet wat hij belooft

In de werkplaats komen we te weten dat de meubels in de regel daar worden gemonteerd en daarna naar de klant worden getransporteerd. Alleen bij erg grote werkstukken wordt de montage ter plaatste uitgevoerd. Monteur Denny Wollmann bevestigt dat de montage van een kast met de Cabineo veel eenvoudiger en sneller gaat dan met een excenter. Hij verduidelijkt: “Door de naar voren uitstekende schroef kunnen de werkstukken perfect uitgelijnd worden en hoeven ze alleen nog maar met de accuschroevendraaier verbonden te worden.” Ook de latere inbouw van een plank of de montage in een nis kan met de Cabineo snel en eenvoudig worden uitgevoerd. Objekteinrichtung Hengelhaupt GmbH en Greve Innenausbau GmbH zetten bij hun werkzaamheden in op de hoogste kwaliteit en precisie. Dit hebben ze gemeen met Lamello, want dankzij het P-System-beslag en de nieuwe frameverbinder Cabineo kunnen ze beslag gebruiken dat optimaal aan al deze criteria voldoet. “Wij stellen de samenwerking zeer op prijs en zijn helemaal overtuigd van de nieuwe verbinder. Wij kunnen de Cabineo in ieder geval ten zeerste aanraden.”

Objekteinrichtung hengelhaupt GmbH
Terug