Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Het Werkkollektiv uit Stuttgart – een succesverhaal

Schrijnwerkerij Werkkollektiv, Duitsland
EAW Werkkollektiv
Diverse specialistische vakgebieden onder één dak bundelen en als team alle neuzen in dezelfde richting hebben, is bijzonder uitdagend. Hierin is het Werkkollektiv geslaagd! Hier werken mensen die elkaar niet alleen op hun vakgebieden aanvullen, maar ook op menselijk vlak goed met elkaar omgaan. Productontwerpers, interieurontwerpers en meubelmakers werken hand in hand om unieke projecten te realiseren. "We hebben in elk geval geen gebrek aan zelfvertrouwen!" glimlacht mede-eigenaar Chris Wilkens. 

De gerealiseerde projecten bewijzen dat dit geen grootspraak is. In 2012 begint het Werkkollektiv zijn reis met de oprichters Marco en Sören, die als klassieke standbouwers voor de opbouw bij evenementen en beurzen werden geboekt. Tegenwoordig telt het bedrijf 16 medewerkers en biedt het een productportfolio aan dat onder andere inbouwkasten, garderobes, badkamermeubels en speciale oplossingen omvat. "Tijdens de pandemie zijn alle orders in de standbouw weggebroken, waardoor we ons intensiever moesten richten op meubel- en interieurbouw", vertelt Chris. Hij vervolgt: "Inmiddels zijn we voornamelijk actief in de meubelbouw, maar produceren ook oplossingen voor de bouw, vooral bij projecten om oude gebouwen te renoveren en voor reparaties." 

EAW Werkkollektiv

Een nieuw perspectief op verbindingstechnologie met Cabineo X

Met Cabineo X brengt Lamello een nieuwe verbinder op de markt. Het is een uitbreiding van de beproefde Cabineo-serie op basis van oppervlaktebewerking. De nieuwe, naar boven geopende behuizing van de verbinder is ideaal om naderhand tussenbodems of afneembare hoekverbindingen aan te brengen en te bevestigen. De schrijnwerkerij Werkkollektiv heeft de Cabineo X voor de productlancering getest en vertelt in onze klantenreportage over de voordelen van de nieuwste Lamello-frameverbinder.

EAW Werkkollektiv

Cabineo X – Een nieuw tijdperk

Als testklant had het Werkkollektiv de mogelijkheid om de nieuwe frameverbinder en legplankdrager Cabineo X vóór de marktintroductie te testen. Net als zijn voorgangers Cabineo 8 en 12 en Cabineo 8 M6, kiest ook de Cabineo X voor een zuivere oppervlaktebewerking. Nieuw is de geopende Cabineo X-behuizing. Hier wordt een van de Cabineo-schroeven doorheen aangebracht en met de zeskantbit in het tegenstuk geschroefd. Bij gebruik met schroeven is de Cabineo X ideaal voor het naderhand aanbrengen en bevestigen van tussenplanken of afneembare hoekverbindingen. In combinatie met legplankdragers voorkomt de Cabineo X dat legplanken eruit vallen.

Gevraagd naar de voordelen van de Cabineo X antwoordt Chris Wilkens: "Vooral bij open rekken en kasten zijn verstelbare legplanken een interessante oplossing. Aan de ene kant zijn plankdragers met steekpennen niet erg mooi en aan de andere kant heb je bij een open rek niet echt veel meer mogelijkheden. Cabineo X heeft voor dit probleem een letterlijk fraaie oplossing. Deze is ook achteraf voor de klant heel eenvoudig in het gebruik, bijvoorbeeld als de legplanken anders in het rek of de kast moeten worden geplaatst." Ook de nieuwe Cabineo X-behuizing valt Chris positief op. "Of het nou gaat om een hoekverbinding of een verstelbare legplank, overal komt dezelfde behuizing tot inzet." Door het gebruik van dezelfde verbinders bij hoekverbindingen en legplanken ontstaat een esthetisch totaalbeeld. 

Wij maken veel meubels van hout en metaal. De vrijheid die Cabineo ons biedt bij de verbinding van deze twee materialen is fantastisch.
Chris Wilkens, Mede-eigenaar

Veelzijdigheid in uitdagende tijden dankzij Cabineo

Op de frameverbinder Cabineo stootte het Werkkollektiv toen de nood hoog was. "De toenemende vraag naar individuele meubels bracht onze productiecapaciteit aan haar grenzen. Onze toenmalige verbindingsoplossing bleek in het productieproces te inefficiënt. Daardoor begonnen we te denken aan de frameverbinder Cabineo als alternatieve oplossing", legt Chris uit. "Cabineo maakt een nauwkeurige en duidelijke bewerking van bovenaf mogelijk", vervolgt hij, "en is dankzij zijn oppervlaktebewerking beter programmeerbaar. Bovendien zijn werkstukken gemakkelijker te transporteren en kunnen de meubels keurig op elkaar worden gestapeld – voordelen die onze oude oplossing niet bood. De introductie van Cabineo heeft de manier waarop we meubels produceren naar een nieuw niveau van efficiëntie getild."

Bij de Cabineo 8 M6 overtuigt bijvoorbeeld vooral de mogelijkheid om verschillende materialen te combineren. "Wij maken veel meubels van hout en metaal. De vrijheid die Cabineo ons biedt bij de verbinding van deze twee materialen is fantastisch. Geen enkele andere verbinder op de markt kan dat."

Het Werkkollektiv vertrouwt op de verbindingssystemen van Lamello, omdat ze niet alleen stijlvol en doordacht zijn, maar ook goed passen bij de eisen van het vak. "De flexibiliteit en kwaliteit van de verbinders hebben ons nog nooit in de steek gelaten." Chris sluit ons interview lachend af en zegt: "Lamello-verbinders zijn wereldklasse, gewoon omdat ze werken!" 

Terug