Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Onmogelijke hoeken gemakkelijk gemaakt

RK Carpentry, Aylesbury, United Kingdom
Er zijn niet veel bedrijven die zouden toegeven dat zij hun werkwijze volledig veranderen vanwege een verbinder. Er zijn ook niet veel verbinderfabrikanten die meubelmakers inspireren om hun ontwerpen naar een heel nieuw niveau te tillen. Het was een ander verhaal bij meubelmakerij RK Carpentry. Voor hen bleek de samenwerking met Lamello baanbrekend.

Richard Langston, zijn zakenpartner Kieran Nelhams en hun team van ambachtslieden hebben naam gemaakt met het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte keukens en kasten voor kwaliteitsbewuste klanten. In de wereld van de binnenhuisarchitectuur staan zij bekend om hun ongewone ontwerpen met schijnbaar onmogelijke hoeken.

"We zijn in de zomer van 2020 begonnen met het gebruik van Lamello", vertelt Richard. "Ik zag de Zeta P2 van Lamello in actie op Instagram en het intrigeerde me. We hebben altijd met hoeken gewerkt, maar toen we zagen hoe de Clamex-verbinders werken, opende dat echt onze ogen. Wij ontwerpen zeer complexe onderdelen met ons CAD-programma en zetten dan in de werkplaats alles in elkaar als een puzzel zonder lijm. Net zo snel demonteren en weer monteren ter plaatse is ook mogelijk - zonder iets te beschadigen! Voor ons was het precies wat we zochten."

Grenzen verlegd – klanten gewonnen  

"De grenzen van wat we kunnen produceren zijn dankzij Lamello verlegd. Daardoor is onze klantenlijst nog langer geworden," legt Richard uit. Met de zelfspannende druk van de verbinders zijn ontwerpen mogelijk waar hij vroeger nooit aan gedacht zou hebben: "Er zijn geen klemmen die zulke hoeken kunnen klemmen. Voordat we met Lamello werkten, moesten we werkstukken verlijmen met spanbanden. Zo konden wij echter geen perfecte verbinding garanderen. Met Clamex en Tenso werkt dit zonder problemen. Er is geen andere oplossing op de markt die zulke mogelijkheden biedt."

Zeta P2 – De alleskunner

Sinds het begin van de samenwerking met Lamello is Richard een enthousiaste fan van de Zeta P2 groefmachine. Hij mocht de accuversie van dit apparaat testen op de Lamello Influencer-dag, nog voor de officiële productlancering in september 2022. "Het apparaat is goed uitgebalanceerd, heeft een laag gewicht en ligt goed in de hand. Bij meubels met complexe hoeken kan de exacte positie van een plank pas worden gemarkeerd nadat het meubel is gemonteerd. De accu van de machine kan worden gedraaid, zodat hij zoveel mogelijk in kleine hoekjes past," vat Richard samen. De Zeta P2 heeft zijn vaste plek in de werkplaats en op de bouwplaats: "De machine met snoer heeft constant vermogen, wat we nodig hebben op de werkbank. Zo kunnen we gefreesde onderdelen in grote hoeveelheden produceren. Als we op locatie werken, is de snoerloze Zeta P2 een frisse wind."

Zonder Lamello zouden we niet op dit niveau kunnen produceren.
Richard Langston, mede-eigenaar RK Carpentry
RK Carpentry

Een waardevolle investering

Richard is ervan overtuigd dat een investering in Lamello de moeite waard is: "We hebben het niet over enorme bedragen per project. Maar Lamello optimaliseert de efficiëntie. We besparen tijd tijdens de montage. Markeren en uitlijnen is niet meer nodig. Alle panelen zijn perfect uitgelijnd zonder lijmen. Wanneer we aanpassingen moeten maken, hebben we dankzij Lamello een flexibiliteit die alles wat lijm en klemmen kunnen bieden, overtreft. De tijdwinst ter plaatse is enorm."

Baanbrekende samenwerking

"Voor ons was het een logisch gevolg om te vertrouwen op de accumachine voor het werk ter plaatse. Dit biedt ons alleen maar voordelen. We zijn zo overtuigd van de Lamello-producten dat we ons hele bedrijf erop hebben afgestemd," besluit Richard. "Zonder Lamello zouden we niet op dit niveau kunnen produceren. Het is de ideale oplossing voor iedereen die zijn meubelmakerij naar een hoger niveau wil tillen."

 

 

 

 

RK Carpentry
Terug