Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Enorme tijdsbesparing in de montage dankzij Cabineo

Meubelmakerij RAUM DESIGN KÖHLER GmbH
"Vakmanschap in verbinding met traditie", daarop vertrouwt meubelmakerij RAUM DESIGN KÖHLER GmbH. Het bedrijf ontwerpt niet alleen interieurs, maar biedt ook een breed scala aan diensten voor de ambachtelijke sector. De interieurbouw van de 'Good Life Vans'- campingbus was een project waar het bedrijf zijn hart en ziel in stak. Als beslag werd daarbij de frameverbinder Cabineo van Lamello gebruikt, die de professionals in de houtbewerking verblufte door de verkorting van de montagetijd.

De meubelmakerij RAUM DESIGN KÖHLER GmbH produceert sinds 2006 individuele concepten voor woonruimte. Het bedrijf is gevestigd in het Duitse Biebergemünd Wirtheim en heeft nu 21 medewerkers in dienst. Het heeft zich van het oorspronkelijke montagebedrijf verder ontwikkeld tot meubelmakerij en timmerbedrijf. Intussen is de productie voorzien van drie CNC-machines. Eigenaar Marco Köhler licht ons in gesprek zijn persoonlijke succesformule toe: "Hier is vakmanschap thuis. We bieden een heel scala aan diensten aan zodat de klant voor de realisatie van een project maar één partner heeft."

«De spankracht en flexibiliteit waren overtuigend» 

Verder willen we van de specialist graag ook horen hoe naast het dagelijkse gebruik van het P-System van Lamello ook werd besloten om de frameverbinder Cabineo 8 M6 te gebruiken. "Voor het project (Good Life Vans), waar we verschillende modules van multiplexplaten met een plaatdikte van 16 millimeter verwerken, hebben we de modulaire en demonteerbare verbinders op de markt nog eens goed onder de loep genomen. We kenden de Cabineo, maar hadden hem nog niet gebruikt." Na een demonstratie door de buitendienst van Lamello was echter al snel duidelijk dat de Cabineo 8 M6 tot inzet zou komen. Marco Köhler: "Voor de Cabineo pleitte dat hij alleen in het oppervlak bewerkt hoefde te worden. Daardoor kunnen we hem op de scheidingsfreesmachine frezen. Verder was de hoge spankracht heel overtuigend – en dat zonder gebruik van houten deuvels."

Voor de Cabineo pleitte dat hij alleen in het oppervlak bewerkt hoefde te worden. Daardoor kunnen we hem op de scheidingsfreesmachine frezen.
Marco Köhler, eigenaar meubelmakerijRAUM DESIGN KÖHLER GmbH

Het gebruik van de verbinder van Lamello maakt het werk stukken eenvoudiger, vindt de eigenaar van het bedrijf. "Na het frezen op de scheidingsfreesmachine wordt het beslag ingeslagen. Totdat de meubels in de camper worden gemonteerd, kunnen de afzonderlijke componenten eenvoudig en ruimtebesparend met de voorgemonteerde verbinders plat op elkaar worden gestapeld. De montage kan zonder hulpmiddelen en met een minimum aan personeel worden uitgevoerd. Vergeleken met eerdere oplossingen kunnen we de montage 80 procent sneller verrichten." Een ander pluspunt van de Cabineo zijn voor Marco Köhler de afdekkingen. Ze worden altijd gebruikt wanneer de verbinder van buitenaf zichtbaar is.

Op de website van het bedrijf staat: "Goed vakmanschap is de som van kennis en ervaring. Het bijzondere ontstaat, waar creativiteit en passie ons vleugels geven." Ja, het enthousiasme voor zijn werk is voelbaar in elk van de sets en projecten van Marco Köhler, of het nu om een keukenbouw gaat, zijn eigen fietsenwinkel of de interieurbouw van de Good Life Vans".

Terug