Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Meubelmakerij Büchi AG

Perfect geïnstalleerd, zelfs als de ruimte in de keuken beperkt is
Meubelmakerij Büchi AG in Liestal is gespecialiseerd in keuken- en interieurinrichting. Tijdens de rondleiding in het bedrijf vertelt bedrijfsleider Christoph Büchi, die samen met zijn broer het bedrijf van hun vader overnam, ons waarom hij altijd op Lamello-producten heeft vertrouwd.

Lamello uit traditie

De meestertimmerlieden van Liestal en Lamello hebben een lange traditie. Kurt Büchi, vader van Christoph Büchi, is een jeugdvriend van Karl Steiner, die al vele jaren directeur van Lamello is en zoon van Lamello-uitvinder Hermann Steiner. Kurt Büchi was al op jonge leeftijd besmet met het timmermansvirus, wat resulteerde in de oprichting van zijn eigen timmermanswerkplaats in 1983. 
35 jaar later heeft het bedrijf 20 medewerkers in dienst, van wie drie in opleiding. Al het werk wordt op maat gemaakt. Zowel in de keukenbouw als in de interieurinrichting wordt veel belang gehecht aan een harmonieus samenspel van hoogwaardige oppervlakken en een professionele verwerking van materialen.

P-systeem: van handgereedschap naar CNC

Voor de realisatie van hun prachtige meubels vertrouwt meubelmakerij Büchi op de verbindingselementen van Lamello. “Lamello is het A tot Z van verbindingsbeslag”, vult Christoph Büchi verder aan. Sinds 2013 wordt het P-systeem gebruikt in de moderne werkplaats. Terwijl de werkstukken aanvankelijk werden bewerkt met het Zeta P2 handgereedschap, is het P-System nu met succes geïntegreerd in de CNC-machines van het bedrijf, wat resulteert in een verdere verhoging van de efficiëntie. “Het verlijmen met de Tenso P zonder bijkomende hulpstukken heeft ons vanaf het begin overtuigd. Dit is met name ideaal voor toepassingen waar geen extra klemmen kunnen worden bevestigd vanwege plaatsgebrek. Bovendien is de montage ter plaatse zeer tijdbesparend", vervolgt Büchi.

Lamello is essentieel voor verbindingsbeslag
Christoph Büchi, bedrijfsleider 

Naast keukenpanelen en hoekverbindingen worden de P-systeem-connectoren voornamelijk in de meubelbouw gebruikt. Hierbij kan worden gedacht aan ontvangstbalies die met de Clamex P ter plaatse worden aangesloten, wat de montage en demontage van bijvoorbeeld beursstands aanzienlijk vereenvoudigt. 

CNC-connectoren voor interieurinrichting

Bij de productie van het timmerwerk in Liestal wordt echter niet alleen het P-systeem gebruikt. In de werkplaats treffen we ook Cabineo aan, de eendelige CNC-connector van Lamello. Tijdens een rondleiding op de bouwplaats hebben we even later de mogelijkheid om de kastconstructie met de CNC connector te bekijken. Meubelmakerij Büchi realiseert de interieurwerkzaamheden voor een mooie fysiotherapiestudio in Bazel. De Cabineo-connectoren worden in de meubelmakerij in het werkstuk gemonteerd en als platte pakketten naar de bouwplaats getransporteerd. Daar worden de afzonderlijke onderdelen aan elkaar geschroefd en de connectoren voorzien van Cabineo afdekkappen voor een fraaie afwerking. 

Volgens Christoph Büchi is het belangrijkste voordeel van de Cabineo de enorme tijdsbesparing – frezen en montage zijn binnen enkele seconden voltooid, wat een aanzienlijke invloed heeft op de productieketen. Daarnaast is de Cabineo bij uitstek geschikt voor toepassingen met beperkte ruimte in nissen, een voordeel dat ook in de keukenbouw wordt toegepast. "De eenvoud van de Lamello-connectoren overtuigt mijn team en mezelf keer op keer en we zijn benieuwd wat de volgende innovatie gaat worden."

 

 

Meubelmakerij Büchi AG
Terug