Lamello
Verbindungstechnik
Lamello

Timmerbedrijf Bernd Ahlers

P-System: Integratie in uw CNC-productie
In juni 2015 maakte het in meubels gespecialiseerde timmerbedrijf Bernd Ahlers kennis met het Lamello P-System. Het enthousiasme over het omvangrijke en flexibele systeem was groot en Bernd Ahlers schafte meteen een Zeta P2 aan. Sindsdien is het P-System niet meer weg te denken uit het bedrijf. Alle meubels worden zonder uitzondering met P-System-verbinders gemaakt.

Het bedrijf wilde al langer een bewerkingscentrum op basis van de nestingtechnologie en toen Lamello afgelopen jaar de Cabineo verbinder without – op de markt bracht, gaf dat de doorslag voor de aanschaf van een machine.

Natuurlijk moest het ook mogelijk zijn om Clamex P-14 en Tenso P-14 op het bewerkingscentrum te bewerken. De keuze viel op twee partners uit het Lamello CNC-netwerk: Format 4 voor het bewerkingscentrum en CAD+T voor de CAD/CAM-planningssoftware. Er werden ook aggregaten voor de bewerking van verstekverbindingen aangeschaft, zodat kasten met schuine kanten voortaan ook op de CNC kunnen worden gemaakt. Met de aankoop van de Format 4 P-Systemoptie kon de heer Ahlers gebruikmaken van de verbindertegoedbon voor 380 paar – gesponsord door Lamello.

De rechtstreekse overdracht vanuit CAD naar het bewerkingscentrum was voor ons cruciaal.
Bernd Ahlers, Algemeen Directeur

Het P-System met zijn talrijke verbinders, tijdbesparende montage, flexibele hoeken en perfect design heeft de afgelopen jaren al op veel klanten indruk gemaakt. Niet zo vreemd dus dat velen het P-System ook in hun eigen CNC-productie willen integreren.

Digitale connectiviteit en processnelheid of -herhaalbaarheid bij series zijn argumenten die duidelijk voor CNC productie opteren.

Met de uitbreiding van de machinale bewerkingsmogelijkheden wordt het P-System nog aantrekkelijker. Afhankelijk van de belasting, seriegrootte of complexiteit kan de bewerking naar keuze handmatig met de Zeta P2 worden uitgevoerd of op het bewerkingscentrum.

Voordelen CNC-productie

  • Doorlopende connectiviteit
    van het CAD-systeem tot het bewerkingscentrum
  • Hogere processnelheid
  • Minder planning nodig
  • Tijdwinst bij series
Timmerbedrijf Bernd Ahlers
Terug